Tengeri sügérfilé

    Tengeri sügérfilé édesburgonya pürével

    Hozzávalók:
    2 szelet bőrös tengeri sügérfilé
    4 gerezd fokhagyma
    2 nagyobb batáta/édesburgonya
    friss saláta vagy zöldség a díszítéshez
    1 dl tejszín vagy rizstejszín
    só, bors, chili
    2 evőkanál extra szűz olívaolaj

    Az édesburgonyákat hámozzuk meg és vágjuk kockákra. Enyhén sós vízben főzzük félpuhára, majd szűrjük le és a tejszínnel együtt botmixerrel pürésítsük simára. A végén adhatunk hozzá egy kevés chilit. A fokhagyma gerezdeket szeleteljük fel vékonyra. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat és szórjuk rá a szeletelt fokhagymát. Egy perc múlva helyezzük rá a tengeri sügér filéket és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A halat süssük 7-10 percig közepes lángon, majd tálalhatjuk az édesburgonypürével. Díszítésként friss salátát , szeletelt kaliforniai paprikát, vagy akár további párolt zöldségeket adhatunk hozzá.

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube