Epres-bazsalikomos mousse

    Epres-bazsalikomos mousse

    Hozzávalók: 

    40 dkg friss eper
    7 evőkanál barnacukor
    50 ml víz
    1/2 citrom leve
    12 bazsalikomlevél
    20 g zselatin granulátum
    2 evőkanál mascarpone
    2 dl habtejszín

    A epret vágd apró darabkákra és tedd egy mélyebb lábosba. Add hozzá a barnacukrot és az 50ml vizet, majd tűzön pár percig forrald fel. Ha levetted a tűzről, facsard bele egy fél citrom levét, add hozzá a friss bazsalikomleveleket és botmixerrel turmixold le. Egy keverőtálba öntsd bele a habtejszínt, add hozzá a 2 evőkanál mascarponét és 10 g zselatin granulátumot. Gépi habverővel készíts belőle kemény habot/krémet. Ezután fokozatosan, óvatosan keverd hozzá a bazsalikomos eperpüré felét. Adagold kisebb üvegpoharakba a krémet és tedd a hűtőbe 2 órára. Ha megdermedt vedd ki őket a hűtőből, és a maradék eperpüréhez keverd a többi 10g zselatin granulátumot. ezt csorgatsd a dermedt eperhab tetejére kb. fél cm vastagságban. Tedd a hűtőbe további egy órára, amíg az eperzselé is megszilárdul a tetején. Friss eprerrel és bazsalikommal díszítheted. 

    Az elkészítését megnézheted videón is itt!!

     

     

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK

    gluttube