Halas sültrizs

    Tőkehalas sült rizs

    Hozzávalók:
    15 dkg tőkehal filé
    10 evőkanál főtt rizs
    1 kisebb csokor korianderzöld
    1-2 levél kínai kel
    3 gerezd zúzott fokhagyma
    1 egész tojás
    4 evőkanál gluténmentes szójaszósz
    só, bors, chili
    2 evőkanál szezámagolaj vagy extra szűz olívaolaj
    1 evőkanál barnacukor

    A tőkehalat vágd apróbb kockákra. A kínai kel leveleket pedig vágd nagyon apró csíkokra. A szójaszószt keverd össze a barnacukorral, adj hozzá 1/2 teáskanál chilipelyhet, vagy ízlés szerint akár többet. Ebbe tedd bele a kockázott tőkehalat és hagyd néhány percig állni. Egy mélyfalú serpenyőben hevítsd fel a szezámagolajat, add hozzá a zúzott fokhagymát és a kínai kelt. Enyhén, sózd, borsozd meg, majd néhány másodperc alatt forgatsd át. Add hozzá a szószos tőkehalat és sütsd át, amíg a hal meg nem puhul és a kicsit le nem pirul. Ezután lassan csurgatsd rá a felvert tojást és hirtelen keverd át. Add hozzá a főtt rizst is és néhány másodpercig, magas hőfokon pirítsd át az egészet. Végül add hozzá az apróra vágott koriander zöldet is és forgatsd át mégyegyszer. Tálaláskor használj merőkanalat vagy kis kerek tálkát, amibe belekanalazod a sültrizst, majd kifordítod egy tányérra. Adhatsz hozzá lime vagy citrom levet. 

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube