Főzőtanfolyamok

    A gluténmentes főzés egyszerűbb, mint gondolnád!
    Nem keményítős lisztkeverékek hókuszpókusza és drága, beszerezhetetlen hozzávalók egyvelege.
    Most megmutatjuk hogyan varázsolj gluténmentes konyhát és nagyon finom ételeket csupán 5 bárhol beszerezhető termékből!

    Így szereld fel a konyhádat

    1. lépés: szabadulj meg mindentől, ami jelenleg a konyhádban van és glutént tartalmazhat!
    Egyrészt, hogy kísértésbe se ess, másrészt pedig véletlenül se szennyeződjön a többi gluténmentes élelmiszer.
    Hidd el, ugyanolyan tökéletes besamelt és rántást tudsz előállítani gluténmentesen is, hogy senki nem fogja észrevenni a különbséget!

    "..saját hétköznapi, megszokott konyhai eszközeiddel dolgozhatsz, saját "terepen".."

    Az alábbi piktogram segít a rendszerezésben

    Image
    Legyen külön kenyértároló dobozod és külön kenyérpirítód gluténmentes pékáruidnak, így biztosan nem keveredik gluténes morzsa ezek közé.
    Image
    Moss kezet gluténes étel készítése után, és alaposan mosogass el mindent ami gluténnel szennyeződhetett.
    Image
    A már felbontott liszteket, gabonaféléket jól zárható tárolóedényekben. Főzéshez, előkészítéshez használj külön konyhafelületet, területet.
    Image
    Tárold a gluténmentes élelmiszereket külön szekrényben a konyhában.
    Image
    Használj műanyag vágódeszkát és műanyag vagy fémből készült főzőkanalat, lapátot a hagyományos fakanál helyett. Erre ugyanis könnyen rátapadnak a glutént tartalmazó szemcsék.
    Image
    A polcokon (szekrényekben, hűtőben) érdemes a glutént tartalmazó élelmiszereket a gluténmentesek alá helyezni.

    és akkor jöjjön az 5 alapkellék:

    1. GMO mentes kukoricaliszt (önmagában nem ajánljuk, de más lisztekkel keverve és rostokkal dúsítva jöhet, fontos a mértékletesség)
    2. rizsliszt (ezt sem ajánljuk önmagában, de például tészták, sütik nyújtásakor felületszórásra tökéletes)
    3. utifűmaghéj (ez lesz az általános "kötőanyag", amit lisztekhez keverünk, egyben kiváló rostforrás is)
    4. nyújtható tésztaliszt keverék (általában sok kukoricalisztet használnak alapként, így gazdagíthatod még utifűmaghéjjal és/vagy lassabban felszívódó, alacsonyabb glikémiás indexű lisztekkel)
    5. általános keményítős GM lisztkeverék (önmagában ne használd, érdemes magasabb rosttartalmú lisztekkel keverni)

    ...és most bemutatunk még 5 lisztfélét, ami a fentiek helyettesítője is lehet vagy azok egészségesebbé tételére kiválóan alkalmasak, lassabban felszívódással és alacsonyabb szénhidráttartalommal. Figyelem, itt még mindig nem a paleo diétákból ismert meglehetősen drága csonthéjas őrleményekről beszélünk! Érdemes őket kipróbálni és lassan beépíteni mindennapi használatra vagy variálni a fentiekkel:

    1. hajdinaliszt (lassabban felszívódó szénhidrát, jól dolgozható, semleges ízű, magas tápanyag és rosttartalom)

    2. cirokliszt (magasabb rosttartalom, alacsonyabb glikémiás indexű mint pl. kukoricaliszt vagy riszliszt)

    3. zöldbanánliszt (meglepő, de szinte nincs semmi mellékíze, tápanyagokban viszont nagyon gazdag)

    4. barna rizsliszt (lassabban felszívódó, mint a sima fehér rizsliszt)

    5. kölesliszt (nincs mellékíze, de önmagában nagyon morzsolódó lesz tőle bármi, így csakis más lisztekkel keverve érdemes használni, csökkentve vele azok viszonylag gyorsabb felszívódását)

     

    Tudom ez most még így is soknak tűnhet, a jó öreg egymagában mindent tudó búzaliszthez képest, de hidd el ezekből a lisztekből általában kevesebb is elég, viszont megfelelő ízt és állagot többnyire csak egyszerre többet felhasználva közülük éred el.

    Nem kell drága pénzekért kész lisztkeverékeket vásárolnod(ráadásul mindenhez külön-külön), ha ezeket beszerzed, megmutatjuk, hogyan állíts elő saját magadnak édes és sós ételekhez bármit, rutinszerűen. Ha csak a kedvenc néhány éleledet megtanulod magadnak így elkészíteni, már megérte!

     

    Ha némi extrával is szeretnél felszerelkezni, az alábbiakat is érdemes beszerezni:

    burgonyapehely

    kukoricadara

    rizsdara

    gluténmentes zsemlemorzsa

    Ha pedig szeretnéd felgyorsítani a "betanulási" folyamatot, iratkozz fel csatornánkra, ahol hetente megosztunk veled videókat, praktikus tanácsokkal látunk el és legnehezebben reprodukálható ételeket is gluténmentesítjük! :-)

    Online főzőtanfolyam

    Ha azelőtt valaki megmutatta volna nekem, hogy alapvető ételeket hogyan készíthetek el GM változatban, valószínűleg tizeddannyi időmbe és pénzembe került volna az életmódváltás.
    Nem beszélve arról, hogy gyakorlatilag végig kellett próbálnom, megvásárolnom az összes létező GM terméket és hozzávalót, mire kitapasztaltam, miből mi a legjobb minőségű, vagy legalkalmasabb hozzávaló, és persze, hogy mit mivel lehet vegyíteni és fordítva.

    Ezek a videók kezdőknek és haladóknak egyaránt nagyon hasznosak.
    Időt, pénzt és felesleges utánajárást takarít meg számodra, amit azonnal kamatoztathatsz.
    Mindezt ingyenesen, rugalmas, online, bárhonnan bármikor elérhető formában, rengeteg vizuális elmemmel, hasznos terméktesztekkel és ki sem kell mozduldod a saját konyhádból!
    Így a saját hétköznapi, megszokott konyhai eszközeiddel dolgozhatsz, saját "terepen", és az instrukciós videókhoz korlátlan ideig, bármikor hozzáférsz, megállíthatod, újranézheted.
    Minden héten izgalmas, új dolgokat mutatunk be a hagyományos és a gluténmentes életmódban talán legnagyobb kihívást jelentő alapvető tésztafélék elkészítésén felül.

    Csatlakozz hozzánk és nézd meg te is a legújabb részeket vagy iratkozz fel a csatornánkra!

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes aszalt gyümölcsös truffelKlasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes gyümölcskenyér

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube