Végre itt az eperszezon!

  Végre itt az eperszezon!

   

  Ha nem a saját kertedből szeded, hanem te is egy árustól veszed, akkor normál körülmények között az egy kiló eperből, már csak 90 dkg marad mire hazaérsz vele. Miért? Mert közben elkezded enni a hazafelé vezető úton! Ha többen vagytok rá, akkor még ennél is kevesebb marad, így otthon már meg sem próbálkozol azzal, hogy bármi epres édességet készíts belőle, hiszen azt a kevés maradékot már inkább befalod magában! :-)))

  Tavalyhoz képest, idén már maszkok nélkül "garázdálkodhatunk" szabadon, így végre érzed az eperszemek csábító gyümölcsös illatát a hazafelé úton, de még így is ha elcsábulsz van esélyed arra, hogy az eper egy része eljusson a konyhádig,  és akár megfordulhat még az is a fejedben, hogy az egyik feléből valami izgalmas édességet készíts!  Ha pedig netán eprerrel megrakodva tartasz hazafelé és olvasod éppen ezt a cikket, akkor segítünk is ebben és megosztjuk a legjobb/kedvenc gluténmentes epres süteményeket, édességeket:

  Gluténmentes epres joghurthab torta

  Gluténmentes epres őzgerinc

  Gluténmentes epertorta "shortcake" 

  Epres-bazsalikomos mousse   (ezt videón is megnézheted itt!)

  Epres-fehércsokis gluténmentes cupcake   (ezt videón is megnézheted itt!)

  És persze egy ráadás is, ha nincs kedved sütni: olvassz fel gőz felett étcsokit és mártsd bele a megmosott, megszárított eperszemeket. Tedd a hűtőbe, hogy rádermedjen a csoki és őrízd (ez fontos!), nehogy valaki más észrevegye és megegye előled az összeset!!! :-)))

  Gluténmentes linzer elkészítése

  Hal gluténmentes bundában salátával

  Gluténmentes palacsinta elkészítése

  Nooogluten.hu

  A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

  Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

  Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

  © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK

  gluttube