Hozzávalók:
1 egész tojás + 2 tojás sárgája
5 evőkanál GMO mentes kukoricaliszt
4 evőkanál tápiókakeményítő
3 evőkanál hajdinaliszt
2 evőkanál rizsliszt
2 teáskanál utifűmaghéj
4 evőkanál porcukor
2 dkg friss élesztő
5 dkg vaj
5 dkg sertés zsír
0,5 dl tej
25 dkg cukrozott gesztenyemassza
1 dl habtejszín
5 teáskanál rumaroma
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
A liszteket egy nagyobb tálban keverd össze az utifűmaghéjjal, a porcukorral és adj hozzá egy csipet sót. Jöhet bele az egész tojás és egy tojás sárgája. Morzsold bele a friss élesztőt, add hozzá a vajat, a zsírt és a tejet. Az egészet alaposan gyúrd össze kézzel, majd tedd a hűtőbe fél órára. Ezalatt készítsd el a gesztenye tölteléket. A gesztenyemasszát villával dolgozd szét, add hozzá a tejszínt, a vaníliás cukrot és a rumaromát. Keverd simára. A hűtőből vedd ki a tésztát és mégegyszer gyúrd át. Rizsliszttel megszórt nyújtófelületen nyújtsd ki téglalap alakúra és kb. fél cm vastagságúra. Ezután kendd meg a gesztenyés töltelékkel. Vizes evőkanállal simítsd el a tésztán egyenletesen. Ezután a két szélét hajtsd be és így teked fel szorosan a tésztát. Tedd szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe és kendd meg mindenütt egy tojássárgájával. Ezután óvatosan szúrkodd meg a tekercset villával és mehet is sütőbe. 170 fokon, 35 perc alatt készül el. Hagyd a tepsiben kihűlni és csak azután szeleteld.
A recept elkészítését megnézheted videón is itt!