Gluténmentes beigli

    Gluténmentes gesztenyés beigli

    Hozzávalók: 

    1 egész tojás + 2 tojás sárgája
    5 evőkanál GMO mentes kukoricaliszt
    4 evőkanál tápiókakeményítő
    3 evőkanál hajdinaliszt
    2 evőkanál rizsliszt
    2 teáskanál utifűmaghéj
    4 evőkanál porcukor
    2 dkg friss élesztő
    5 dkg vaj
    5 dkg sertés zsír
    0,5 dl tej
    25 dkg cukrozott gesztenyemassza
    1 dl habtejszín
    5 teáskanál rumaroma
    1 csomag vaníliás cukor
    csipet só

    A liszteket egy nagyobb tálban keverd össze az utifűmaghéjjal, a porcukorral és adj hozzá egy csipet sót. Jöhet bele az egész tojás és egy tojás sárgája. Morzsold bele a friss élesztőt, add hozzá a vajat, a zsírt és a tejet. Az egészet alaposan gyúrd össze kézzel, majd tedd a hűtőbe fél órára. Ezalatt készítsd el a gesztenye tölteléket. A gesztenyemasszát villával dolgozd szét, add hozzá a tejszínt, a vaníliás cukrot és a rumaromát. Keverd simára. A hűtőből vedd ki a tésztát és mégegyszer gyúrd át. Rizsliszttel megszórt nyújtófelületen nyújtsd ki téglalap alakúra és kb. fél cm vastagságúra. Ezután kendd meg a gesztenyés töltelékkel. Vizes evőkanállal simítsd el a tésztán egyenletesen. Ezután a két szélét hajtsd be és így teked fel szorosan a tésztát. Tedd szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe és kendd meg mindenütt egy tojássárgájával. Ezután óvatosan szúrkodd meg a tekercset villával és mehet is sütőbe. 170 fokon, 35 perc alatt készül el. Hagyd a tepsiben kihűlni és csak azután szeleteld.

    A recept elkészítését megnézheted videón is itt!

     

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK

    gluttube