Hajdinás húsgombóc

    Rozmaringos paradicsomos húsgombóc hajdinával

    Hozzávalók:
    10 dkg főtt hajdina
    2 kisebb fej vöröshagyma
    40 dkg darált sertéshús
    2 egész tojás 
    6 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
    1 marék friss kakukkfű
    4 közepes ág rozmaring
    4 ek. olívaolaj
    5 evőkanál barna rizsliszt
    2 gerezd zúzott fokhagyma
    1,5 liter paradicsomlé (használhatsz sűrített paradicsomot is)
    2 evőkanál barnacukor
    só, bors

    Az egyik fej vöröshagymát apróra vágjuk és egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a darált húst, a 2 egész tojást, a zsemlemorzsát, és a főtt hajdinát valamint 0,5 dl hideg vizet. Alaposan sózzuk, borsozzuk és a kakukkfűről leszedett apró levelekkel ízesítjük. Ha jól összekevertük, vizes kézzel közepes gombócokat formálunk belőle és sós forró vízben kifőzzük. Akkor van kész, ha a gombócok a víz tetejére jönnek fel. Egy nagyobb mély edényben hevítsük fel az olívaolajat és szórjuk rá a barna rizslisztet. Kevergetve pirítsuk néhány percig, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is. Öntsük fel a paradicsomlével és tegyük bele a rozmaringágakat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a barnacukrot. A másik fej kisebb vöröshagymáról pucoljuk le a héját és egészben tegyük a paradicsomos mártásba. 10-15 percig kevergessük és lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik a mártás. Ezután tegyük bele a kifőtt húsgombócokat és mártással együtt tálaljuk.

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK

    gluttube