Rókagombás rizottó

    Rókagombás rizottó

    Hozzávalók:
    15 dkg kerekszemű rizs (rizottó rizs) 
    1 kisebb fej vöröshagyma
    3 gerezd zúzott fokhagyma
    5 dkg szárított rókagomba
    8 dl  zöldségalaplé
    5 dkg vaj
    só, bors, szerecsendió
    2 ek. olívaolaj
    2 evőkanál reszelt grana padano sajt
    1 dl fehérbor
    1 dl habtejszín vagy főzőtejszín
    2 evőkanál olíva olaj

    A vöröshagymát apróra kockázzuk, és egy nagyobb peremű serpenyőben vagy lábasban az olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, átforgatjuk az egészet, és hozzáadjuk az összes rizst. Néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük egy kevés alaplével. Éppen csak annyit, hogy kissé ellepje. A szárított rókagombát apróbb darabokra vágjuk és ezután mehet is bele a rizottóba a vajjal együtt, valamint a 2 evőkanálnyi reszelt grana padano sajttal. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett félpuhára főzzük a rizst. Közben fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék alaplét. Amikor már csak picit kemény a rizs, hozzáadjuk a fehérbort és a végén a tejszínt is és reszeljünk bele egy fél szerecsendiót. Egy-két percig ezután még kevergetjük, de ne hagyjuk, hogy teljesen elfőjön a leve. Ha még folyós és nem tapad össze, akkor vegyük le a tűzről és tálalhatjuk is. Vékony csíkokra vágott és forró serpenyőben átforgatott, ropogósra pirított fehérrépával díszíthetjük.

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK

    gluttube