Csirkehúsgolyók

    Csirkehúsgolyók házi gluténmentes gnoccival

    Hozzávalók:
    1/2 csirkemellfilé
    1 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
    1 evőkanál csicseriborsóliszt vagy kölesliszt
    1 tojás
    1 kisebb csokor petrezsemzöld
    1 marék friss bazsalikomlevél
    2-3 ág kakukkfű és 1 ág rozmaring
    1,5 dl extra szűz olíva olaj
    2 kávéskanál só, kevés őrőlt bors
    3 gerezd fokhagyma
    250 g gluténmentes gnocci ( a receptet itt találod hozzá)

     A csirkemellet vágd közepes darabokra és tedd egy konyhai aprítógépbe az olívaolajjal és a 3 gerezd fokhagymával. Pépesítsd le a húst, majd tedd át egy tálba. Add hozzá az egész tojást, a sót és a borsot, a csicseriborsólisztet és a gluténmentes zsemlemorzsát. A rozmaringról és a kakukkfűről szedd le a leveleket és a petrezselyemmel illetve a bazsalikommal együtt vágd apróra. Az apróra vágott fűszernövények felét add a húshoz és alaposan keverd össze. Vizes kézzel formázz belőle kis golyókat (kb. 2-3 cm átmérőjűeket). A maradék olívaolajat hevítsd fel egy serpenyőben és sütsd át rajta a húsgolyókat. Közben készítsd el a gnoccit. Az elkészítéséhez itt találsz egy gyors videót! Ha kész a gnocci, szűrd le és forrón keverd hozzá a húsgolyókhoz. Szórd rá a tetejére a maradék apróra vágott fűszernövényt és keverd át párszor a serpenyőben és már kész is.

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube