Hozzávalók:
1/2 csirkemellfilé
1 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
1 evőkanál csicseriborsóliszt vagy kölesliszt
1 tojás
1 kisebb csokor petrezsemzöld
1 marék friss bazsalikomlevél
2-3 ág kakukkfű és 1 ág rozmaring
1,5 dl extra szűz olíva olaj
2 kávéskanál só, kevés őrőlt bors
3 gerezd fokhagyma
250 g gluténmentes gnocci ( a receptet itt találod hozzá)
A csirkemellet vágd közepes darabokra és tedd egy konyhai aprítógépbe az olívaolajjal és a 3 gerezd fokhagymával. Pépesítsd le a húst, majd tedd át egy tálba. Add hozzá az egész tojást, a sót és a borsot, a csicseriborsólisztet és a gluténmentes zsemlemorzsát. A rozmaringról és a kakukkfűről szedd le a leveleket és a petrezselyemmel illetve a bazsalikommal együtt vágd apróra. Az apróra vágott fűszernövények felét add a húshoz és alaposan keverd össze. Vizes kézzel formázz belőle kis golyókat (kb. 2-3 cm átmérőjűeket). A maradék olívaolajat hevítsd fel egy serpenyőben és sütsd át rajta a húsgolyókat. Közben készítsd el a gnoccit. Az elkészítéséhez itt találsz egy gyors videót! Ha kész a gnocci, szűrd le és forrón keverd hozzá a húsgolyókhoz. Szórd rá a tetejére a maradék apróra vágott fűszernövényt és keverd át párszor a serpenyőben és már kész is.
Gluténmentes receptek - Saláták, egytálételek
