Magyaros csőben sült karfiol

    Magyaros csőben sült karfiol

    Hozzávalók:
    1 közepes fej karfiol
    4 evőkanál hajdinaliszt
    4 evőkanál rizsliszt
    3 teáskanál só, 1 kávéskanálnyi bors
    5 teáskanál csemege pirospaprika
    2 teáskanál zúzott fokhagyma
    12 evőkanál extra szűz olíva olaj
    10 evőkanál tejföl (helyettesítheted rizstejszínnel)
    7 evőkanál reszelt sajt (helyettesítheted növényi sajttal vagy ki is hagyhatod)
    1,5 dl hideg víz

     A nyers karfiolt vágd vagy szedd szét rózsáira és helyezd őket egy tűzálló tepsibe vagy üvegtálba. A többi hozzávalót keverd össze egy tálban és a folyékony masszát öntsd úgy a karfiolokra, hogy mindegyiket befedje. Takard le alufóliával az egészet és tedd a sütőbe párolódni 200 fokon, kb. 25 percig.  Ezután vedd le az alufóliát és hagyd további 10 percig pirulni a tetejét a sütőben. Önmagában is kitűnő könnyű egytálétel a hazai ízek kedvelőinek. Az elkészítését gyorsvideón is megnézheted itt: https://www.youtube.com/watch?v=fp6BPcKb4T0

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube