Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
4 evőkanál hajdinaliszt
4 evőkanál rizsliszt
3 teáskanál só, 1 kávéskanálnyi bors
5 teáskanál csemege pirospaprika
2 teáskanál zúzott fokhagyma
12 evőkanál extra szűz olíva olaj
10 evőkanál tejföl (helyettesítheted rizstejszínnel)
7 evőkanál reszelt sajt (helyettesítheted növényi sajttal vagy ki is hagyhatod)
1,5 dl hideg víz
A nyers karfiolt vágd vagy szedd szét rózsáira és helyezd őket egy tűzálló tepsibe vagy üvegtálba. A többi hozzávalót keverd össze egy tálban és a folyékony masszát öntsd úgy a karfiolokra, hogy mindegyiket befedje. Takard le alufóliával az egészet és tedd a sütőbe párolódni 200 fokon, kb. 25 percig. Ezután vedd le az alufóliát és hagyd további 10 percig pirulni a tetejét a sütőben. Önmagában is kitűnő könnyű egytálétel a hazai ízek kedvelőinek. Az elkészítését gyorsvideón is megnézheted itt: https://www.youtube.com/watch?v=fp6BPcKb4T0