Málnakrémleves levendulahabbal

    Málnakrémleves levendulahabbal

    Hozzávalók:
    25 dkg málna (lehet fagyasztott is)
    5 dkg cukor
    1/2 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
    5 dl víz
    2 dl tej
    3-4 darab fahéj, 2 szem egész szegfűszeg
    100 g mascarpone
    2 dl habtejszín
    2-3 csepp levendulaolaj
    2 evőkanál porcukor

    A málnát megmossuk és beletesszük egy edénybe, hozzáadjuk a cukrot, a vizet, a fahéj darabokat és a szegfűszeget. Elkezdjük felforralni. Közben a fél csomag pudingport csomómentesre keverjük a tejjel. Kb. 10 percig forraljuk a málnát a vízzl, amikor lassan hozzákeverjük  a pudingporos keveréket. Ezután még néhány percig forraljuk, majd levesszük a tűzről és egy szitán átszürjük, átpaszírozzuk a levest. Így nem kerülnek bele a magok és  a darabos fűszerek. Ha leszűrtük a levest, hűtőbe tesszük egy órára. 

    A levendulahabhoz egy tálba tesszük a mascarponét, a habtejszínt valamint a porcukrot és cseppentünk hozzá 3 csepp levendulaolajat. Az egészet kemény habbá verjük és szintén hűtőbe tesszük. A levest hidegen, levendulahabbal tálaljuk.

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube