Hozzávalók:
4 nagyobb szem burgonya
1 marék friss korianderlevél
1/2 fej vöröshagyma
1/2 liter zöldségalaplé
só, bors
1 tojás
1 marék kockázott bacon
A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, pirítjuk. Ezután hozzádajuk a meghámozott és felkockázott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk. A koriandert közben apróra vágjuk és hozzáadjuk a burgonyához. Pár percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a fél liter alaplével. Együtt főzzük kb. 15 percig, amíg a burgonya megpuhul, közben sózzuk még ha szükséges. A végén mindent botmixerrel leturmixolunk. A bacont külön serpenyőben megpirítjuk, a tojást pedig keményre főzzük. A levest, pirított baconnel és szétmorzsolt főtt tojással gazdagítjuk a végén tálaláskor. Tartalmas egytálételnek is kiváló!