Gluténmentes gazpacho

    Gluténmentes gazpacho

    Hozzávalók:
    6 szem friss közepes paradicsom
    1/2 kígyóuborka
    1 közepes zöldpaprika
    2 gerezd fokhagyma
    1/2 piros kaliforniai paprika
    10 dkg maradék szikkadt vagy száraz gluténmentes kenyér 
    só, bors, kevés chili paprika ízlés szerint (ez utóbbi elhagyható)
    1 dl fehérbor ecet
    1 dl extra szűz olíva olaj 
    3 dl hideg víz

     A gazpacho egy nagyon könnyen elkészíthető hideg leves. Ezért tulajdonképpen csak egy turmixgép vagy egy jobb botmixer kell hozzá. Mielőtt azonban a hozzávalókat beledobálnánk a gépbe, a zöldségeket kockázzuk fel és a paprikából vágjuk ki a magokat, a kenyeret pedig szedjük apró darabokra. Adjuk hozzá a folyadékokat és fűszerezzük kedvünk szerint. Turmixoljuk az egészet annyira pürésre, hogy a paradicsom héja is eltűnjön. Ha valaki nem szereti a paradicsom héját és nincs annyira erős turmixgépe, dobja az egész paradicsomokat lobogó forró vízbe 3-4 percre, amíg megreped a héja és könnyen lehúzhatóvá válik. Csak ezután turmixolja le. Hűtve tárold és fogyaszd ezt a levest, a maradék szikkadt kenyeket kockázd fel és fokhagymás sóban piritsd meg, így ezt a levesre szórhatod vagy friss uborka csíkokkal tálalhatod. 

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube