Karácsonyi cake-pop

    Gluténmentes mézeskalácsos cake-pop

    Hozzávalók: 

    1 egész tojás
    6 evőkanál rizsliszt
    12 evőkanál hajdinaliszt
    3 evőkanál tápiókakeményítő
    8 evőkanál kristálycukor
    2 teáskanál szódabikarbóna
    2 teáskanál utifűmaghéj
    2 teáskanál őrölt fahéj
    2 teáskanál őrölt szegfűszeg
    5 dkg olvasztott vaj vagy kókuszzsír
    6 evőkanál olvasztott méz
    1 dl tej vagy növényi tej
    20 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
    1 evőkanál méz
    1 evőkanál házi sárgabarack lekvár
    gluténmentes díszítő/szórócukorkák
    20-30 db papírszívószál


    Az összes lisztfélét keverd össze egy nagyobb tálban a szódabikarbónával és az utifűmaghéjjal meg a fűszerekkel. Add hozzá a tojást, az olvasztott mézet és a vajat. Kezdd el kidolgozni és add hozzá az 1 dl tejet is. Az egészet alaposan gyúrd össze kézzel, majd tedd a hűtőbe legalább 2 órára. Ha a tészta lehűlt, rizsliszttel szórt nyújtófelületen nyújtsd ki kb. 0,5 mm vastagságúra és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben sütsd ki. 180 fokos sütőben, 10 perc alatt készül el. Tulajdonképpen mézeskalács tésztát sütünk készre, formázás nélkül. Az elkészült tésztát tépkedjük kézzel szét apró darabokra, majd morzsoljuk szét egy nagyobb tálba és adjuk hozzá az evőkanál mézet és a sárgabarack lekvárt. Alaposan gyúrjuk össze masszává. A papírszívószálakat vágjuk félbe, a masszából pedig gyúrjunk kisebb-közepes gömböket. ezeket szúrjuk a papírszívószálak végére. Gőz felett megolvasztott étcsokiba óvatosan forgassuk bele a gólyókat a szívószállal együtt, úgy, hogy a szívószál is kissé csokoládés legyen, így "megfogja" a gömböt a végén. Mielőtt a csoki megdermedne szórjuk meg díszítőcukorkákkal. (Ezek általában rizsliszt alapúak, így nyugodtan használhatjátok, de mindig érdemes ellenőrizni a csomagolást.) Egy trükk, hogy gyorsabban száradjanak rá a csokival bevont gömbök a pálcikákra: egy poharat szórj tele kristálycukorral és ebbe beleszúrva állítsd a csokiba frissen mártott gömböket a szívószálon. Azonnal tedd a fagyasztóba pár percre, mert ha túl lassan szárad a csoki lecsúszhat a golyóval a pálcikáról. Így legalább fel is gyorsítod a folyamatot. 

    Ha másik cake-pop receptre vagy kíváncsi, ami szintén gluténmentes, de más tészta-alappal és ízzel készül, akkor klikk ide!

     

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK

    gluttube