Mandulás mókus

    Mandulás mókus

    Hozzávalók: 

    1 egész tojás + 1 tojás sárgája
    3 teáskanál vanília esszencia
    4 evőkanál kölesliszt
    5 evőkanál tápiókakeményítő
    8 evőkanál rizsliszt
    8 evőkanál porcukor
    4 evőkanál darált mandula
    2 evőkanál hajdinaliszt
    2 teáskanál gluténmentes sütőpor
    3 teáskanál utifűmaghéj
    6 dkg vaj (vagy kókuszzsír)
    0,5 dl tej vagy növényi tej
    néhány szem natúr mandula vagy törökmogyoró

    A lisztféléket, a porcukrot, a sütőport és az utifűmaghéjat keverd össze egy nagyobb tálban. Add hozzá a puha vajat, a vanília esszenciát, a tejet és tojásokat. Alaposan gyúrd össze az egészet kézzel, majd tedd hűtőbe 2-3 órára, így könnyebben nyújtható lesz. Ha lehűlt a tészta, egy rizsliszttel megszórt felületen nyújtsd ki kb. 3-4 mm vastagságúra. Rizslisztbe mártott formával szaggatsd ki. (Mi a sütihez ezt a vicces formát a Monkey Business-től szereztük be és "Nutter" néven fut. Azonban használhatsz bátran más figurát is, a lényeg, hogy legyen keze amibe a mandulát és a mogyorót belenyomhatod. :-))) Szilikonos sütőpapíron, 200 fokos sütőben, 10 percig sütsd készre és rácson hagyd kihűlni. Dobozban, lefedve akár egy hétig is puha marad és fogyasztható.

    Az elkészítését megnézheted videón is itt!

     

     

     

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube