Ibolyás macaron

    Ibolyás macaron

    Hozzávalók:
    4 tojásfehérje
    100 g kristálycukor
    200 g porcukor
    200 g mandulaliszt
    0,5 dl víz
    0,5 dl Monini ibolya szirup (használhatsz más ízűt is)
    200 g fehér csoki
    1 dl habtejszín

    Keverd össze a mandulalisztet a porcukorral és 2 tojásfehérjével. A cukorhoz hozzáadom a vizet és az ibolya szirupot és cukorszirupot készítek belőle. Forrástól számítva 2 percig kell főzni. A másik 2 tojásfehérjéből habot készítek (ne legyen túl kemény) és ehhez folyamatos kevergetés közben hozzáadagolom a forró cukorszirupot. Egy perc alatt fényes habbá verem az egészet majd óvatosan összekeverjük a mandulalisztes keverékkel. 

    A lágy, még meleg habot nyomózsákba töltjük és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire kis pöttyöket adagolunk, kb 2-3 cm-re egymástól. A tésztát a sütőlapon fél óráig állni hagyjuk , majd 150 fokon , 7 perc alatt készre sütjük.

    A krémhez felforraljuk a tejszínt, majd hozzáadjuk az ibolyaszirupot és a darabokra tört fehér csokit. Addig melegítjük még, amíg a csoki teljesen el nem olvad. Ezután 3,5 órára hűtőbe tesszük az olvasztott csokis krémet. Ha kihűlt, habverővel újra lágy krémmé verjük és ezzel tapasztjuk össze a két macaron karikát.  Kb. 30 darab lesz belőle. 

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube