Epres őzgerinc

    Gluténmentes epres őzgerinc sütemény

    Hozzávalók: 

    3 egész tojás
    12 dkg olvasztott vaj vagy kókuszzsír 
    3 evőkanál rizsliszt
    2 evőkanál kölesliszt
    4 evőkanál GMO mentes kukoricaliszt
    1 csomag gluténmentes sütőpor
    1 csomag vaníliás cukor
    5 evőkanál porcukor
    14-16 szem eper 


    A tojásokat egy nagyobb tálba ütjük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Gépi habverővel habosra keverjük, majd a végén az olvaszott kókuszzsírt/vajat is hozzákeverjük. Egy másik tálban a liszteket összekeverjük a sütőporral és a krémhez szitáljuk. Közben óvatosan összekeverjük. Az őzgerinc sütőformát kivajazzuk vagy kikenjük a kókuszzsírral és kiszórjuk egy kevés rizsliszttel. Beleöntjük a tésztát. Az epreket vágd félbe és rakd sorba egymás mellé a tészta közepére. 170 fokon, 25-30 percig sütsd készre. Ha kihűlt szeleteld fel és megszórhatod porcukorral a tetejét.

     

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube