Epres cupcake

    Gluténmentes epres-fehércsokis cupcake

    Hozzávalók: 

    2 egész tojás
    6 evőkanál barnacukor
    4 evőkanál kölesliszt
    7 evőkanál rizsliszt
    3 teáskanál utifűmaghéj
    1 csomag gluténmentes sütőpor
    1 csomag vaníliás cukor
    5 dkg fehér csoki 
    20 dkg eper (ebből a fele a krémhez kell)
    1 dl étolaj
    1,5 dl tej
    1 dl habtejszín (a krémhez)
    5 dkg vaj (a krémhez)
    2 evőkanál porcukor (a krémhez)


    A fehércsokit vágd apró darabkákra és friss epret is vágd kisebb darabokra. A tojásokat egy nagyobb tálba ütjük, hozzákeverjük a barnacukrot, a vaníliás cukrot. Ezután adjuk hozzá a liszteket, az utifűmaghéjat és a sütőport. Az egészet keverjük simára, majd keverjük hozzá az olajat és a tejet. Keverd bele a darabokra vágott fehércsokit és az eper felét. Kanalazd papírformákba és muffinformában, 160 fokon, 15 perc alatt sütsd készre. Vedd ki a sütőből és várd meg míg teljesen kihűl. Ezalatt készítsd el a krémet. A maradék epret egy kisebb lábasban forrald fel 1/2 dl vízzel és a 2 evőkanál porcukorral. Ha elkészült, botmixerrel turmixold le és hűtsd le. A habtejszínt gépi habverővel keverd habosra a vajjal majd keverd hozzá az eperpürét. Tedd fél órára a hűtőbe, majd kanalazd egy zacskóba és díszítsd vele a muffinokat. De ha csak leöntöd eperzselével a végeredmény ugyanolyan finom lesz!

    Az elkészítését megnézheted videón is itt!

     

     

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube