Sajtos kréker

    Gluténmentes sajtos kréker

    Hozzávalók:
    3 evőkanál kölesliszt
    1 evőkanál burgonyapehely
    4 evőkanál barna rizsliszt
    1 evőkanál hajdinaliszt
    4 evőkanál tápiókakeményítő
    1 teáskanál utifűmaghéj
    1 teáskanál só
    10 dkg vaj 
    2 tojás sárgája
    10 dkg apróra reszelt trappista sajt
    4-5 evőkanál tejföl
    szezámmag/köménymag/mák/lenmag
    1 egész tojás a kenéshez

    A liszteket és az utifűmaghéjat valamint a sót keverd össze egy nagyobb tálban. Add hozzá a 2 tojás sárgáját és morzsold bele a vajat. Adj még hozzá 4 evőkanál tejfölt és az egészet dolgozd össze, nyújtható, lágy tésztává. Ha szükséges adj még hozzá egy evőkanál tejfölt, majd a végén dolgozd bele a reszelt sajtot is, úgy, hogy ne maradjanak benne nagyobb darab sajtok. Egyenletes, sima tésztát kell, hogy kapjunk. Rizsliszttel szórj meg egy nyújtófelületet és nyújtsd ki a tésztát 2-3 mm vastagságúra, majd szúrd ki a kedvenc formáddal. A tetejüket kendd meg felvert tojással és szórd meg valamilyen maggal. 200 °C-on 10 perc alatt sütsd készre egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben. Ha picit kihűlt, szedd tányérokra és már eheted is. Vigyázz, gyorsan fogy, de lezárt dobozban (ha ki tudsz belőle csempészni párat) napokig eláll. 

    Legutóbbi blogcikkeinkből

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube