Hozzávalók:
1/2 csomag gluténmentes farfalle tészta (lehet bármi más is, amit kedvelsz)
néhány levél lollo saláta
8-10 szem koktélparadicsom félbevágva
2 dl extra szűz olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
1 marék friss bazsalikomlevél
1 marék pucolt dió
1 evőkanál pörkölt fenyőmag
reszelt parmezán, só, bors
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A salátát darabokra tépkedjük és összekeverjük a koktélparadicsommal egy nagyobb tálban. A pestóhoz, egy aprítógépbe tesszük a hozzávalókat. Olívaolaj, fenyőmag, dió, petrezselyem, bazsalikom, só, bors és a fokhagyma. Az egészet alaposan összezúzzuk, majd a kihűlt tésztára öntjük és összekeverjük vele.
A pestos tésztát a salátaágyra tesszük és reszelt parmezánnal megszórjuk. Kiváló munkahelyi "dobozos" ebéd és nem kell mikrózni!