Gluténmentes kakaós csiga

    Gluténmentes kakaós csiga

    Hozzávalók:
    5 evőkanál kölesliszt
    5 evőkanál tápiókakeményítő
    5 evőkanál GMO mentes kukoricaliszt
    5 evőkanál gluténmentes tésztaliszt (mi a Mester Család tésztalisztjét használtuk a recepthez)
    2 teáskanál utifűmaghéj
    1 evőkanál kristálycukor
    1 dl langyos tej
    1 egész tojás
    5 dkg vaj
    30 g friss élesztő
    10-12 evőkanál barnacukor
    10-12 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    2 evőkanál olvasztott vaj


    A liszteket az utifűmaghéjjal keverd össze egy nagyobb tálban. Morzsold bele a friss élesztőt, add hozzá az egész tojást az 5 dkg vajat és az egy evőkanál cukrot. Öntsd hozzá a langyos tejet és az egészet alaposan gyúrd vagy keverd össze. Nem kell keleszteni, hanem rögtön tedd az egész masszát egy rizsliszttel megszórt deszkára és nyújtsd ki téglalap alakúra, 0,5-1 cm vastagságúra. A tészta felületét kend meg olvasztott vajjal és szórd meg alaposan barnacukorral. Ezután pedig a kakaóporral, majd óvatosan tekerd fel és karikázd fel a tekercset 2 cm vastag szeletekre/csigákra. Egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe helyezd óvastosan a tekercseket és 180 fokon, 20 perc alatt sütsd készre. Ha kissé kihűlt, ízlés szerint szórd meg a tetejét porcukorral. 

    Az elkészítését megnézheted videón is itt!

     

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube