Gluténmentes citromos piskóta

    Gluténmentes citromos piskóta natúr joghurttal

    Hozzávalók:
    2 evőkanál kölesliszt
    1 evőkanál tápiókakeményítő
    3 evőkanál GMO mentes kukoricaliszt
    6 evőkanál barnacukor
    2 teáskanál utifűmaghéj
    1 csomag sütőpor
    1 evőkanál meleg víz
    3 egész tojás
    1 egész citrom reszelt héja
    3 evőkanál darált mandula

    A liszteket az utifűmaghéjjal és a sütőporral keverd össze egy nagyobb tálban. A tojások sárgáját és fehérjét válaszd külön. A sárgájához add hozzá a barnacukrot és az egy evőkanál meleg vizet. Gépi habverővel keverd habosra. Ezután apránként adagold hozzá lisztet és keverd simára. Egy másik tálban a tojás fehérjét verd kemény habbá, majd lassanként keverd a másik masszához. Végül óvatosan keverd hozzá a darált mandulát és a reszelt citromhéjat. Szilikonos sütőpapírral bélelt formába vagy tepsibe öntsd a tésztát és 180 fokon 20 percig sütsd. Ha teljesen kihűlt, szeleteld fel.

     

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK

    gluttube