Hozzávalók:
6 evőkanál kölesliszt
6 evőkanál barna rizsliszt vagy sima rizsliszt
1 evőkanál zöldbanánliszt
1 teáskanál utifűmaghéj
1 teáskanál szódabikarbóna
2 egész tojás
6 evőkanál barnacukor
1 dl tej vagy növényi tej
Az összes hozzávalót öntsd egy konyhai robotgépbe, vagy turmixgépbe és fél perc alatt turmixold simára. Ezután egy közepes lángon felmelegített teflonos serpenyőbe önts egy merőkanálnyit a serpenyő közepére. Nem kell alá semmilyen zsiradék, csak hagyd hogy magától elterüljön a massza kör alakban. Kb. 20-30 másodperc múlva, amikor már megemelkedett a palacsinta tészta és az egyik oldala átsült egy konyhai lapáttal fordítsd meg és 10-15 másodperc alatt sütsd át a másik oldalát is a palacsintának. Nos ez az egész művelet nem tart tovább, mint elkészíteni egy szendvicset, vagy megpirítani néhány szelet pirítóst, úgyhogy bátran ajánljuk hétköznapokra is, amikor sietnünk kell. Nem kötelező különféle cukros szirupokkal nyakonönteni, tökéletes mellé akár egy kis házilekvár, vagy gyümölcsjoghurt! Az elkészítését gyorvideón is megnézheted itt!