Zöldbanán chips

    Zöldbanán chips

    Hozzávalók:
    2 egész zöldbanán vagy másik nevén főzőbanán
    2 dl étolaj



    Hámozd meg a zöldbanánokat és szeleteld fel 1-2 mm vastagságúra. Szerintünk személyenként 1 főzőbanán elegendő. Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben és 5 perc alatt sütsd át mindkét felét a banánkarikáknak. Villával forgatsd meg őket egyszer. Nem kell túl sokáig sütni, csak amíg átpuhul és sárga színt nem kap a sütés közben. Ezután papírtörlőn itatsd fel az olajat, és szedd át a karikákat egy másik tálba, ahol alaposan sózd meg és forgatsd át kézzel. A főzőbanán nyersen nagyon kemény, ehetetlen, éppen ezért használják másképpen, mivel semleges ízű, így főként sós ételekhez. Ha elkészült fogyaszd frissen, melegen. Megszólalásig olyan íze van, mint a sültkrumplinak, csak nem szívja magába a sütési zsiradékot. Biztosan a rajongójává válsz Te is!

    Ha szívesen megnéznéd az elkészítését videón is, itt teheted meg!

     

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube