Hozzávalók:
2 egész zöldbanán vagy másik nevén főzőbanán
2 dl étolaj
só
Hámozd meg a zöldbanánokat és szeleteld fel 1-2 mm vastagságúra. Szerintünk személyenként 1 főzőbanán elegendő. Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben és 5 perc alatt sütsd át mindkét felét a banánkarikáknak. Villával forgatsd meg őket egyszer. Nem kell túl sokáig sütni, csak amíg átpuhul és sárga színt nem kap a sütés közben. Ezután papírtörlőn itatsd fel az olajat, és szedd át a karikákat egy másik tálba, ahol alaposan sózd meg és forgatsd át kézzel. A főzőbanán nyersen nagyon kemény, ehetetlen, éppen ezért használják másképpen, mivel semleges ízű, így főként sós ételekhez. Ha elkészült fogyaszd frissen, melegen. Megszólalásig olyan íze van, mint a sültkrumplinak, csak nem szívja magába a sütési zsiradékot. Biztosan a rajongójává válsz Te is!
Ha szívesen megnéznéd az elkészítését videón is, itt teheted meg!