Gluténmentes epertorta

    Gluténmentes epertorta

    Hozzávalók:
    6 tojás
    250 g porcukor
    100 g kukoricaliszt
    50 g rizsliszt
    1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor
    50 dkg friss eper
    150 g mascarpone
    3 dl habtejszín

    A tojásokat egészben felütve egy nagy tálban, 150 g porcukorral habosra verjük gépi habverővel. Amikor már kifehéredett a krém, hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztkeveréket. Egy kisebb méretű tortaformába öntjük a kész masszát, (vagy sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott és rizsliszttel kilisztezett formát használjunk) és 25 perc alatt, 170 fokon megsütjük. Ha kihűlt a piskótatészta, cérnával, avgy egy éles késsel 3 felé vagy 2 felé vágjuk. 

    A krémhez a 150g mascarponét, az 1 csomag vaníliás cukrot, a 100g porcukrot és a 3 dl habtejszínt egy nagy keverőtálba öntjük és gépi habverővel kemény krémmé verjük. Az epret alaposan megmossuk és apróra daraboljuk a szemeket. 

    Az eper felét vagy 2/3-át a krémbe keverjük óvatosan és ezzel megtöltjük a kihűlt piskótaszeleteket. A torta tetejére és oldalára is jusson sima krém, amit végül jó alaposan pakoljunk meg friss eperrel. Ha elkészült néhány órára tegyük hűtőbe fogyasztás előtt, ha kibírjuk. :-)

     

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube