Gluténmentes ropi

  Gluténmentes termékteszt sorozat - Ropi

  Mindenki kedvence a ropi! Most sorra vesszük, pontosabban végigropogtatjuk a boltok polcain elérhető gluténmentes ropi kínálatot! 

  Gluténmentes ropi

  Mi 3 fajtát találtunk, szerettünk volna többet is teszt alá vetni, de végül ennyi félét sikerült beszereznünk. A dobozban kapható változat és a másik kettő, aminek igazából ugyanaz a gyártója. Korábban talán a Barbara is forgalmazott ropit, de úgy látszik ez most valamiért nem elérhető a boltokban. Ami viszont volt azt megrágtuk! :-)

   A fenti képen szereplő ropit a Lidl-ben lehet kapni és szerencsére nem csak néha-néha, hanem állandó termékként mindig. 490-500 Ft körül van az ára és mennyiségre csaknem a kétszerese, mint a másik fajta. Pálcikái vékonyak, szintén csaknem fele olyan vékony, mint a másik. Ettől azonban nem rosszabb, sőt szerintünk nagyon finom és megtévesztésig hasonlít a hagyományos gluténes "Stickletti" vékonyszálú ropira. Tehát szuper ropogós és jól átsütött, enyhén sózott. Ár-érték arányban is kiváló és leginkább az az egyik nagy előnye, hogy viszonylag könnyen beszerezhető.

  A következő ropit a Biopont gyártja és nagyobb hipermarketek gluténmentes részlegén lehet kapni vagy pedig gluténmentes boltokban, webshopokban, illetve a DM-ek polcain is találkoztunk már vele. Az ára 270-290 Ft körül mozog, ami egy csomag ropiért meglehetősen drágának hat azt is figyelembe véve, hogy mégiscsak egy 45g-os kiszerelésről beszélünk. Viszont gluténmentes. És nagyon finom. És ropogós. És még sorolhatnánk, de még ha fájó szívvel is egyszer-egyszer igenis megveszi az ember főleg ha a gyerekéről van szó. Hát ez van. Megnyugtatásképpen hosszátesszük, hogy ha ennél nagyobb kiszerelést nyitsz fel és nem tudod nagyon jól visszazárni vagy nincs hozzá elég nagy társaság aki megegye akkor úgyis "megfonnyad" a ropi és úgy már nem is olyan buli a ropievés. Ennek a fajtának kapható még egy sósabb változata is, de maga a ropi ugyanaz. Viszonylag vastagabb szálak, amik jól törnek, ezért oda kell figyelni, hogy nehogy a bevásárlószatyor legaljára kerüljenek, mert akkor könnyen lehet, hogy zsemlemorzsaként kell újrahasznosítanod eredeti rendeltetése ellenére.

  Mindennek ellenére tényleg nagyon finom ropi és itt sem lehet észrevenni a különbséget egy hagyományos búzalisztből készült ropi és e között. Csakúgy ahogy az első "tesztalanynál". Vagyis jó hír, hogy a gluténmentes ropik ugyanolyan jók, sőt jobbak, mint az igazik. Szintén a Biopont gyárt még egy másik fajtát is gluténmentes ropiból, ami az alábbi képen található.

  Ez a fajta annyiban más, hogy picit sültebb ízű, de ropogósságra azonos a másikkal. Mindkettő enyhén sózott és szerintünk ennyire épp elég is. Szintén nagyon törik, de ettől olyan könnyű. Mindegyik termék laktózmentes is, és zsúrokra vagy csak úgy továbbra is a legjobb befutó, sós ropogtatnivalók között.

  Házilag nem érdemes ropival próbálkozni, de ha mindenképpen saját készítésű sós nassolnivalóra vágysz tévézéshez vagy csak vendégváráshoz, akkor ezt a szuper házi készítésű grissini-t okvetlenül próbáld ki! Az elkészítését megnézheted itt.

  Nooogluten.hu

  A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

  Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

  Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

  © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
  facebook_page_plugin

  gluttube