Glutén, laktóz és tejmentes gyümölcsfagyi

Glutén, laktóz- és tejmentes gyümölcsfagyi

Nyomtatás

Hozzávalók:
40 dkg gyümölcs (nyáron friss, télen fagyasztottból is készítheted)
15 dkg porcukor
1 teáskanál citromlé
1 egész banán
2 dl növényi habtejszín

A gyümölcsöket alaposan megmossuk/lehámozzuk, majd apróbb darabokra vágjuk amennyiben szükséges és hozzáadjuk a porcukrot. Ízlés szerint adhatsz hozzá még cukrot, de használhatsz kevesebbet is. A gyümölcsöket,( a banánnal együtt ) a porcukorral turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd le simára.

Legjobban bevált kedvencek ( eper, málna, szeder, őszibarack, áfonya, sárgadinnye). A gyümölcspüréhez add hozzá a citromlevet és a tejszínt, majd keverd simára. Öntsd műanyag dobozokba a keveréket és tedd a fagyasztóba fél órára. Ha fagyasztott gyümölcsből készíted, elég negyed óra.

Ezután vedd ki és botmixerrel keverd át krémesre, majd tedd vissza újabb fél órára a fagyasztóba. Ezt ismételd meg még háromszor, egészen addig meg nem szilárdul, de még eléggé krémes marad állagra.

Ha sikerült beszerezned gluténmentes fagyitölcsért is akkor szuper vagy, adagold ki abban, ha nem akkor pedig megérdemel egy csinos üveg fagyikelyhet a történet! 

 

Címkék: , ,