Gluténmentes epertorta

Gluténmentes epertorta

Nyomtatás

Hozzávalók:
6 tojás
250 g porcukor
100 g kukoricaliszt
50 g rizsliszt
1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor
50 dkg friss eper
150 g mascarpone
3 dl habtejszín

A tojásokat egészben felütve egy nagy tálban, 150 g porcukorral habosra verjük gépi habverővel. Amikor már kifehéredett a krém, hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztkeveréket. Egy kisebb méretű tortaformába öntjük a kész masszát, (vagy sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott és rizsliszttel kilisztezett formát használjunk) és 25 perc alatt, 170 fokon megsütjük. Ha kihűlt a piskótatészta, cérnával, avgy egy éles késsel 3 felé vagy 2 felé vágjuk. 

A krémhez a 150g mascarponét, az 1 csomag vaníliás cukrot, a 100g porcukrot és a 3 dl habtejszínt egy nagy keverőtálba öntjük és gépi habverővel kemény krémmé verjük. Az epret alaposan megmossuk és apróra daraboljuk a szemeket. 

Az eper felét vagy 2/3-át a krémbe keverjük óvatosan és ezzel megtöltjük a kihűlt piskótaszeleteket. A torta tetejére és oldalára is jusson sima krém, amit végül jó alaposan pakoljunk meg friss eperrel. Ha elkészült néhány órára tegyük hűtőbe fogyasztás előtt, ha kibírjuk. :-)

 

Címkék: , ,