Ibolyás macaron

Ibolyás macaron

Nyomtatás

Hozzávalók:
4 tojásfehérje
100 g kristálycukor
200 g porcukor
200 g mandulaliszt
0,5 dl víz
0,5 dl Monini ibolya szirup (használhatsz más ízűt is)
200 g fehér csoki
1 dl habtejszín

Keverd össze a mandulalisztet a porcukorral és 2 tojásfehérjével. A cukorhoz hozzáadom a vizet és az ibolya szirupot és cukorszirupot készítek belőle. Forrástól számítva 2 percig kell főzni. A másik 2 tojásfehérjéből habot készítek (ne legyen túl kemény) és ehhez folyamatos kevergetés közben hozzáadagolom a forró cukorszirupot. Egy perc alatt fényes habbá verem az egészet majd óvatosan összekeverjük a mandulalisztes keverékkel. 

A lágy, még meleg habot nyomózsákba töltjük és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire kis pöttyöket adagolunk, kb 2-3 cm-re egymástól. A tésztát a sütőlapon fél óráig állni hagyjuk , majd 150 fokon , 7 perc alatt készre sütjük.

A krémhez felforraljuk a tejszínt, majd hozzáadjuk az ibolyaszirupot és a darabokra tört fehér csokit. Addig melegítjük még, amíg a csoki teljesen el nem olvad. Ezután 3,5 órára hűtőbe tesszük az olvasztott csokis krémet. Ha kihűlt, habverővel újra lágy krémmé verjük és ezzel tapasztjuk össze a két macaron karikát.  Kb. 30 darab lesz belőle. 

Címkék: , ,