Gluténmentes brownie

Gluténmentes brownie

Nyomtatás

Hozzávalók:
10 dkg minőségi étcsokoládé
6 evőkanál vaj
20 dkg barnacukor
3 tojás
5 dkg rizsliszt
5 dkg hajdinaliszt
1/2 evőkanál útifűmaghéj

 A cukrot, vajat, csokoládét gőz felett olvasszuk meg. A liszteket keverjük össze az útifűmaghéjjal. A tojásokat szétválaszás nélkül habverővel verjük habosra. 

Keverjük össze tojáshabot a lisztekkel és az olvasztott csokis keverékkel. Kivajazott, kilisztezett formában ( a lisztezéshez rizslisztet használtunk) süssük  kb. 40 percig  180 fokon. Eperrel, de bármilyen bogyós gyümölccsel tálaljuk. A bevállalósak "megküldhetik" nutellával és további olvasztott csokival a tetejét. ettől nem fogsz fogyni, de endorfinban biztosan meglesz a napi adag! 

Címkék: , ,