Kölesfelfújt

Kölesfelfújt

Nyomtatás

Hozzávalók: 

4 egész tojás
8 evőkanál köles
1 liter növényi tej (vagy sima tej)
10 evőkanál kristálycukor
6 dkg vaj vagy kókuszzsír
1 citrom reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál áttört tehéntúró (ha tejfehérje érzékeny vagy ezt nyugodtan kihagyhatod)

A tejet melegítsd fel egy lábasban, add hozzá a 2 csomag vaníliás cukrot és 5 evőkanál kristálycukrot valamint a megmosott kölest. Folyamatos kevergetés mellett főzd jó sűrűre, amíg a köles megpuhul és tejet csaknem mind felszívta. Ezután keverd hozzá a forró masszához a vajat és reszeld bele a citrom héját.  Vajazz ki egy tűzálló tálat és a sütőt melegítsd fel 160 fokosra. A tojásokat válaszd szét és a fehérjét verd kemény habbá. A sárgájához adj hozzá 5 evőkanál kristálycukrot és gépi habverővel keverd fehéredésig. Ha elkészült, az áttört túróval együtt keverd a köleses masszához. Végül óvatosan adagolva keverd hozzá a tojásfehérje habot is. Az egészet öntsd a kivajazott formába és 40-45 percre tedd a sütőbe. Ha elkészült várj egy keveset, amíg kihűl és csak utána szeleteld. Lekvárokkal, gyümölcsszószokkal isteni!

 

Címkék: , , ,