Gluténmentes szederkrém torta

Gluténmentes szederkrém torta

Nyomtatás

Hozzávalók: 

8 egész tojás
8 evőkanál GMO mentes kukoricaliszt
4 evőkanál kölesliszt
1 csomag gluténmentes sütőpor
2 evőkanál tápiókakeményítő
10 evőkanál kristálycukor
12 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj
3 dl tej
6 evőkanál rizsliszt
15 dkg mascarpone
10 dkg szeder (fagyasztott vagy friss)
2 evőkanál kókuszreszelék
10 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó

Válaszd szét a 8 tojást és a sárgájához add hozzá a 12 evőkanál kristálycukrot és egy evőkanálnyi forró vizet. Gépi habverővel keverd fehéredésig. Ezután add hozzá a köleslisztet, a kukoricalisztet, a tápiókakeményítőt és a sütőport. Gépi habverővel keverd simára, eztuán pedig a tojásfehéjéket is verd kemény habbá egy külön tálban. Végül a felvert tojásfehérjéket lassan adagolva keverd a lisztes krémhez. Egy kör alakú, közepes tortaformát vajazz ki és szórd ki rizsliszttel, majd töltsd bele a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben sütsd 30 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy ne maradjon nyers a közepe. Az elkészült tésztát hagyd teljesen kihűlni. A tejet a 6 evőkanál rizsliszttel egy kisebb lábasban főzd fel teljesen sűrűre. Annyira, hogy megálljon benne a főzőkanál. Ezután hagyd teljesen kihűlni. 

A szedret turmixold le teljesen simára, majd a gyümölcspürét szűrd át egy szitán. A kihűlt felfőzött krémhez add hozzá a vajat, a porcukrot, a mascarponét, a vaníliás cukrot és a szeder pürét. Gépi habverővel keverd simára. A tésztát vágd félbe középen, hogy két egyenlő piskótalapot kapj. Töltsd meg szedres krémmel és torta oldalát meg a tetejét is kendd meg. Tedd legalább fél órára hűtőbe. Addig olvaszd fel az étcsokit gőz felett és csorgatsd a hideg torta tetejére. Egy spatulával oszlatsd el a tetején a csokit, úgy, hogy egy kevés a torta oldalán lecsorogjon. Ezután rögtön szórhatsz rá egy kevés kókuszreszeléket mielőtt a csoki megdermed. Ezután mehet vissza a hűtőbe egészen tálalásig! Imádni fogod ezt a tortát!

 

Címkék: , , ,