Gluténmentes hókifli

Gluténmentes hókifli

Nyomtatás

Hozzávalók: 

2 egész tojás + 1 tojás sárgája
5 evőkanál rizsliszt
3 evőkanál tápiókakeményítő
3 evőkanál zöldbanánliszt
7 evőkanál porcukor + 3 evőkanál a szóráshoz a végén
1 teáskanál utifűmaghéj
2 teáskanál gluténmentes sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
7 evőkanál darált dió
0,5 dl rumaroma
12 dkg puha vaj

Az összes lisztfélét keverd össze egy nagyobb tálban a sütőporral, az utifűmaghéjjal, 1 csomag vaníliás cukorral, a porcukorral és a darált dióval. Add hozzá az olvasztott vajat és a rumaromát valamint 1 egész tojást és egy tojás sárgáját. Az egészet alaposan gyúrd össze kézzel, majd legalább 2 órára tedd hűtőbe. Ha lehűlt a tészta, rizsliszttel szórt nyújtófelületen nyújtsd ki fél cm vastagságúra és vágd fel a tésztát kisebb háromszög alakokra. Ezeket pedig tekerd fel a háromszöh aljától kezdve csakúgy, mint egy kiflit. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe helyezd a kifliket és a felvert tojással kendd meg a tetejüket. 180 fokon, 12 perc alatt sül meg. Ha kihűltek a kiflik a másik csomag vaníliás cukorral összekevert porcukorral szitáld le a tetejüket. Dobozban napokig, vagy akár egy hétig is puha marad.

A recept elkészítését megnézheted videón is itt!

 

Címkék: , , ,