Gluténmentes hókifli

    Gluténmentes hókifli

    Hozzávalók: 

    2 egész tojás + 1 tojás sárgája
    5 evőkanál rizsliszt
    3 evőkanál tápiókakeményítő
    3 evőkanál zöldbanánliszt
    7 evőkanál porcukor + 3 evőkanál a szóráshoz a végén
    1 teáskanál utifűmaghéj
    2 teáskanál gluténmentes sütőpor
    2 csomag vaníliás cukor
    7 evőkanál darált dió
    0,5 dl rumaroma
    12 dkg puha vaj

    Az összes lisztfélét keverd össze egy nagyobb tálban a sütőporral, az utifűmaghéjjal, 1 csomag vaníliás cukorral, a porcukorral és a darált dióval. Add hozzá az olvasztott vajat és a rumaromát valamint 1 egész tojást és egy tojás sárgáját. Az egészet alaposan gyúrd össze kézzel, majd legalább 2 órára tedd hűtőbe. Ha lehűlt a tészta, rizsliszttel szórt nyújtófelületen nyújtsd ki fél cm vastagságúra és vágd fel a tésztát kisebb háromszög alakokra. Ezeket pedig tekerd fel a háromszöh aljától kezdve csakúgy, mint egy kiflit. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe helyezd a kifliket és a felvert tojással kendd meg a tetejüket. 180 fokon, 12 perc alatt sül meg. Ha kihűltek a kiflik a másik csomag vaníliás cukorral összekevert porcukorral szitáld le a tetejüket. Dobozban napokig, vagy akár egy hétig is puha marad.

    A recept elkészítését megnézheted videón is itt!

     

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK

    gluttube