Gluténmentes mézeskalács

Gluténmentes mézeskalács

Nyomtatás

Hozzávalók: 

1 egész tojás
6 evőkanál rizsliszt
12 evőkanál hajdinaliszt
3 evőkanál tápiókakeményítő
8 evőkanál kristálycukor
2 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál utifűmaghéj
2 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál őrölt szegfűszeg
5 dkg olvasztott vaj vagy kókuszzsír
6 evőkanál olvasztott méz
1 dl tej vagy növényi tej
A cukormázas díszítéshez:
10 evőkanál porcukor, 2-3 evőkanálnyi felvert tojásfehérje hab, 1 evőkanál citromlé

Az összes lisztfélét keverd össze egy nagyobb tálban a szódabikarbónával és az utifűmaghéjjal meg a fűszerekkel. Add hozzá a tojást, az olvasztott mézet és a vajat. Kezdd el kidolgozni és add hozzá az 1 dl tejet is. Az egészet alaposan gyúrd össze kézzel, majd tedd a hűtőbe legalább 2 órára. Ha a tészta lehűlt, rizsliszttel szórt nyújtófelületen nyújtsd ki kb. 0,5 mm vastagságúra és lisztbe mártott formákkal szaggatsd ki. 180 fokos sütőben, 10 perc alatt készül el. Ha a sütik kihűltek díszítheted. A fehér cukormasszához a 10 evőkanál porcukrot keverd simára a citromlével és a tojásfehérjehabbal. Jó sűrű masszát kell, hogy kapj, amit rögtön tölts nyomózsákba és máris díszítheted vele a mézeskalácsokat. Ezeket utána néhány óra alatt hagyd megszáradni. 

A recept elkészítését megnézheted videón is itt!

 

Címkék: , , ,