Gluténmentes mézeskalács

    Gluténmentes mézeskalács

    Hozzávalók: 

    1 egész tojás
    6 evőkanál rizsliszt
    12 evőkanál hajdinaliszt
    3 evőkanál tápiókakeményítő
    8 evőkanál kristálycukor
    2 teáskanál szódabikarbóna
    2 teáskanál utifűmaghéj
    2 teáskanál őrölt fahéj
    2 teáskanál őrölt szegfűszeg
    5 dkg olvasztott vaj vagy kókuszzsír
    6 evőkanál olvasztott méz
    1 dl tej vagy növényi tej
    A cukormázas díszítéshez:
    10 evőkanál porcukor, 2-3 evőkanálnyi felvert tojásfehérje hab, 1 evőkanál citromlé

    Az összes lisztfélét keverd össze egy nagyobb tálban a szódabikarbónával és az utifűmaghéjjal meg a fűszerekkel. Add hozzá a tojást, az olvasztott mézet és a vajat. Kezdd el kidolgozni és add hozzá az 1 dl tejet is. Az egészet alaposan gyúrd össze kézzel, majd tedd a hűtőbe legalább 2 órára. Ha a tészta lehűlt, rizsliszttel szórt nyújtófelületen nyújtsd ki kb. 0,5 mm vastagságúra és lisztbe mártott formákkal szaggatsd ki. 180 fokos sütőben, 10 perc alatt készül el. Ha a sütik kihűltek díszítheted. A fehér cukormasszához a 10 evőkanál porcukrot keverd simára a citromlével és a tojásfehérjehabbal. Jó sűrű masszát kell, hogy kapj, amit rögtön tölts nyomózsákba és máris díszítheted vele a mézeskalácsokat. Ezeket utána néhány óra alatt hagyd megszáradni. 

    A recept elkészítését megnézheted videón is itt!

     

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK

    gluttube