Körtekrémes sült palacsinta

Körtekrémes gluténmentes sült palacsinta

Nyomtatás

Hozzávalók: 

2 db vilmoskörte
1 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
6 evőkanál porcukor és egy kevés a szóráshoz
4 evőkanál mascarpone
3 dl körtelé
3 dkg vaj vagy kókuszzsír
A palacsintatésztához a pontos hozzávalókat és a videót itt találod meg: Klikk ide!

A körtés krémhez először főzd fel jó sűrűre a vaníliás pudingport (cukor nélkül!) a 3 dl körtelével. Ha elkészült, tedd félre, hogy kihűljön és addig süss ki kb. 10 palacsintát, illetve a körtéket hámozd meg és vágd egészen apró kis kockákra. Ezután a kihűlt pudingot kanalazd egy mély tálba, add hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a mascarponét. (Ha teljesen tej és laktózmentesen szeretnéd elkészíteni, használj helyette növényi tejszínt). Gépi habverővel keverd simára a krémet. Ha elkészült óvatosan keverd bele a pici körtedarabokat és óvatosan keverd össze (ezúttal csak keverőkanállal). Végy egy palacsintát és kanalazz rá a körtés krémből. Ezután a két végét hajtsd be és így tekerd fel a palacsintát, figyelve arra, hogy nehogy kifolyjon belőle a tölteték. Ezt ismételd meg a többi palacsintával. Egy tűzálló tepsit vajazz ki, vagy kendd ki kókuszzsírral és fektetsd bele a palacsintákat sorban. 220 fokos sütőben sütsd 10 percig, amíg a teteje kicsit megpirul. Majd vedd ki és már tálalhatod is. A tetejét szórd meg egy kevés porcukorral.

 

 

Címkék: , , ,