Mandulás mókus

Mandulás mókus

Nyomtatás

Hozzávalók: 

1 egész tojás + 1 tojás sárgája
3 teáskanál vanília esszencia
4 evőkanál kölesliszt
5 evőkanál tápiókakeményítő
8 evőkanál rizsliszt
8 evőkanál porcukor
4 evőkanál darált mandula
2 evőkanál hajdinaliszt
2 teáskanál gluténmentes sütőpor
3 teáskanál utifűmaghéj
6 dkg vaj (vagy kókuszzsír)
0,5 dl tej vagy növényi tej
néhány szem natúr mandula vagy törökmogyoró

A lisztféléket, a porcukrot, a sütőport és az utifűmaghéjat keverd össze egy nagyobb tálban. Add hozzá a puha vajat, a vanília esszenciát, a tejet és tojásokat. Alaposan gyúrd össze az egészet kézzel, majd tedd hűtőbe 2-3 órára, így könnyebben nyújtható lesz. Ha lehűlt a tészta, egy rizsliszttel megszórt felületen nyújtsd ki kb. 3-4 mm vastagságúra. Rizslisztbe mártott formával szaggatsd ki. (Mi a sütihez ezt a vicces formát a Monkey Business-től szereztük be és "Nutter" néven fut. Azonban használhatsz bátran más figurát is, a lényeg, hogy legyen keze amibe a mandulát és a mogyorót belenyomhatod. :-))) Szilikonos sütőpapíron, 200 fokos sütőben, 10 percig sütsd készre és rácson hagyd kihűlni. Dobozban, lefedve akár egy hétig is puha marad és fogyasztható.

Az elkészítését megnézheted videón is itt!

 

 

 

Címkék: , , ,