Gluténmentes cake pop gyerekeknek

Gluténmentes cake pop gyerekeknek

Nyomtatás

Hozzávalók:
5 dkg rizsliszt
5 dkg kukoricaliszt
10 dkg barna cukor
10 dkg puha vaj
2 tojás
1 teáskanál sütőpor
csipet só
2-3 evőkanál a kedvenc lekvárunkból
100 g fehér vagy tejcsoki a bevonathoz és díszítő szórócukor

A liszteket keverjük össze a sütőporral és a csipet sóval. A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét verjük kemény habbá. A sárgájához adjuk hozzá a cukrot, és a puha vajat, majd géppel keverjük habosra. Ehhez a krémhez adjuk hozzá a lisztes keveréket, és a végén a tojásfehérjével lazítsuk fel óvatosan. Sütőpapíral kibélelt tepsiben 180 C -on  sütjük, kb. 15-20 percig. Ha kihűlt, késes aprítón morzsává őröljük, majd hozzákeverjük a lekvárt. Málna vagy eperlekvárral a legfinomabb, de sárgabarack is megteszi. Annyi lekvárt adjunk hozzá, hogy jól formázható, ne túl híg és ragacsos állagú masszát kapjunk. Ha szükséges lehet több is, mint 3 ek. Ebből formázzunk kisebb gömböket, és szúrjuk rá egy kettévágott szívószálra, vagy kimondottan erre készült sütinyalóka pálcikára.

Olvasszuk fel gőz fölött a fehér csokoládét, és mártsuk bele a gömböket. Hagyjuk lecsepegni és szórjuk meg díszekkel mielőtt megszilárdulna rajta a csoki. Hűtőben hagyjuk kihűlni pár percet és már fogyasztható is! Minden gyerkőc imádja, készíteni is és enni is!

Címkék: , ,