Hozzávalók:
5 db körte
10 evőkanál GMO mentes kukoricadara
2 evőkanál tápiókakeményítő
3 evőkanál kölesliszt
1 csomag vaníliás cukor
8 evőkanál barnacukor
2 egész tojás
1,5 dl habtejszín (használhatsz teljesen növényi alapú tejszínt is)
12 dkg olvasztott vaj (helyettesítheted olvasztott kókuszzsírral is)
A körtéket hámozd meg, vágd ki belőlük a magokat és vágd vékonyabb szeletekre. Egy nagyobb tálba mérd bele a kukoricadarát, a köleslisztet és a tápiókakeményítőt. Add hozzá a barnacukrot és a vaníliáscukrot majd keverd össze alaposan. Ezután add hozzá az olvasztott vajat vagy kókuszzsírt, a két egész tojást valamint a tejszínt. Az egészet keverd jól össze. Egy kerámia vagy teflon piteformába öntsd a tésztát és a tetejére körben helyezd el a körteszeleteket. 160 °C-on, 40 percig sütsd készre. Könnyen szeletelhető, isteni gluténmentes desszert percek alatt!
Az elkészítését megnézheted videón is itt!