Gluténmentes málnahabos szelet

Gluténmentes málnahabos szelet

Nyomtatás

Hozzávalók:
5 dkg rizsliszt
5 dkg kukoricaliszt
10 dkg cukor
5 dkg vaj
10 tojás
1/2 csomag sütőpor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
5 dkg étcsokoládé + 10 dkg a sütemény tetejére olvasztani
A krémhez:
20 dkg málna (télen fagyasztott is megteszi)
1 csomag vaníliás pudingpor
2 dl habtejszín
10 dkg cukor
10 dkg vaj
1 dl víz

A liszteket keverjük össze a sütőporral. A tojásokat válasszuk ketté. 5 tojás fehérjéből és a 10 dkg cukorból verjünk habot. A 10 tojássárgáját keverjük alaposan össze. 5 dkg étcsokit a vajjal olvasszuk meg gőz fölött és a tojássárgákkal együtt keverjük a fehérjehabhoz. Ehhez óvatosan adagoljuk hozzá a lisztes keveréket és a kakaóport. Simára keverjük össze és sütőpapírral bélelt tepsibe töltsük. 180 C - on, kb. 15 percig sütjük. Ne legyen túl százaz.

A málnát egy lábasban, 1 dl vízzel felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk. Forrástól számítva 2 percig főzzük és közben fakanállal szétnyomkodjuk benne a málnaszemeket. A vaníliás pudingport egy kevés vízzel elkeverjük, és hozzáadjuk a málnás püréhez. Még néhány percig főzzük, amíg teljesen be nem sűrűsödik. Jól lehűtjük, és ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, és a habtejszínt. Tejfehérje és laktózmentes változatban ezeket margarinnal vagy rizstejszínnel helyettesíthetjük. Észrevehetetlen a különbség. Habverővel pár percig kemény habbá verjük.

A piskótalapot, miután kihűlt, kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. Felszeleteljük és a tetejére csokit olvasztunk. Hűtőben lehűtjük és pár óra múlva fogyasztható. Vigyázat: függőséget okoz még glutén nélkül is!!! 

Címkék: , ,