Mangóhab torta

Mangóhab torta (glutén-, tej és laktózmentes)

Nyomtatás

Hozzávalók: 

2 evőkanál kölesliszt
2 evőkanál tápiókakeményítő
2 evőkanál GMO mentes kukoricaliszt
3 evőkanál őrölt mandula
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 egész tojás
10 evőkanál porcukor
35 g őrölt zselatin
3 dl 100%-os mangólé
5 dl kókusztejszín
0,5 dl víz
kevés kókuszzsír és rizsliszt a tortaformához

A tojás sárgáját és a fehérjét válaszd külön. Egy nagyobb tálba tedd a sárgákat és adj hozzá 0,5 dl vizet valamint 8 evőkanál porcukrot. Az egészet keverd gépi habverővel habosra. Egy másik tálban a fehérjét verd kemény habbá. A liszteket egy mélytányérban keverd össze és add hozzá a cukrozatlan kakaóport is. Végül az egész lisztes keveréket apránként keverd a tojássárgákhoz. Ezután óvatosan adagold hozzá a tojásfehérje habot is. Egy közepes tortaformát kenj ki kókuszzsírral és szórd ki rizsliszttel. Ebbe öntsd bele a kakaóporos masszát és 200 fokos sütőben, 25 percig sütsd. Ha elkészült, vedd ki a sütőből (de ne vedd ki a tortaformából) és hagyd teljesen kihűlni. Egy keverőtálba mérd ki a 3dl mangólét, a 3dl kókusztejszínt és adj hozzá 25 g őrölt zselatint. Gépi habverővel legalább 5 percig keverd. Ezután öntsd a tortalapra és tedd a hűtőbe 2 órára. Ha lehűlt és megdermedt a mangóhab, kezdd el készíteni a tetejére a "tejszínhabot". Egy másik keverőtálba mérj ki 2 dl kókusztejszínt, adj hozzá 10 g őrölt zselatint és 2 evőkanál porcukrot, majd gépi habverővel verd kemény habbá. Kanalazd a dermedt mangóhab tetejére és egyenletesen kendd simára. Tedd a hűtőbe további 2 órára és már szeletelheted is! A kókusztejszín íze jól kiegészíti a mangót, így kifejezetten kellemes az összhatás!

Az elkészítését megnézheted videón is itt!

 

 

 

Címkék: , , ,