Kuglóf

Gluténmentes aszalt sárgabarackos kuglóf

Nyomtatás

Hozzávalók: 

10 evőkanál rizsliszt
5 evőkanál kölesliszt
5 evőkanál zöldbanánliszt (helyettesítheted hajdinaliszttel is)
6 evőkanál GMO mentes kukoricaliszt
2 teáskanál utifűmaghéj
4 egész tojás
20 dkg barnacukor
1 csomag gluténmentes sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl étolaj/olvasztott kókuszzsír
1 dl forró víz
1 marék aszalt sárgabarack

A tojás sárgákat egy nagyobb keverőtálba tegyük, adjuk hozzá a barnacukrot, a vaníliás cukrot és a forró vizet. Gép habverővel fehéredésig verjük, majd hosszáadjuk az olvasztott kókuszzsírt és ismét összekeverjük. A liszteket az utifűmaghéjjal és a sütőporral keverd össze. A sárgabarackokat pedig vágd apróbb darabkákra. A tojásfehérjét verd kemény habbá majd szakaszolva keverd óvatosan a cukros-tojásos krémhez. Végül szintén szakaszolva szitáld bele a lisztkeveréket is és keverd simára a tésztát. Legvégül add hozzá a darabokra vágott aszalt sárgabarackot is. Kókuszzsírral kikent és rizsliszttel kiszórt kuglóf formába töltsd a masszát és 160 fokon, 45 percig sütsd készre.

 

 

Címkék: , , ,