Kuglóf

    Gluténmentes aszalt sárgabarackos kuglóf

    Hozzávalók: 

    10 evőkanál rizsliszt
    5 evőkanál kölesliszt
    5 evőkanál zöldbanánliszt (helyettesítheted hajdinaliszttel is)
    6 evőkanál GMO mentes kukoricaliszt
    2 teáskanál utifűmaghéj
    4 egész tojás
    20 dkg barnacukor
    1 csomag gluténmentes sütőpor
    1 csomag vaníliás cukor
    1 dl étolaj/olvasztott kókuszzsír
    1 dl forró víz
    1 marék aszalt sárgabarack

    A tojás sárgákat egy nagyobb keverőtálba tegyük, adjuk hozzá a barnacukrot, a vaníliás cukrot és a forró vizet. Gép habverővel fehéredésig verjük, majd hosszáadjuk az olvasztott kókuszzsírt és ismét összekeverjük. A liszteket az utifűmaghéjjal és a sütőporral keverd össze. A sárgabarackokat pedig vágd apróbb darabkákra. A tojásfehérjét verd kemény habbá majd szakaszolva keverd óvatosan a cukros-tojásos krémhez. Végül szintén szakaszolva szitáld bele a lisztkeveréket is és keverd simára a tésztát. Legvégül add hozzá a darabokra vágott aszalt sárgabarackot is. Kókuszzsírral kikent és rizsliszttel kiszórt kuglóf formába töltsd a masszát és 160 fokon, 45 percig sütsd készre.

     

     

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK

    gluttube