Kókuszos csoki soufflé

Gluténmentes kókuszos csoki soufflé

Nyomtatás

Hozzávalók: 

100 g étcsokoládé
5 evőkanál barnacukor
8 dkg vaj
4 evőkanál tápiókakeményítő
2 evőkanál kölesliszt
3 evőkanál kókuszreszelék
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 dkg vaj a formák kikenéséhez
1 egész tojás
1 tojás sárgája

A sütőt kapcsold be és melegítsd elő 180 fokosra. Az étcsokoládét gőz felett olvasztd fel és add hozzá a 8 dkg vajat is. Hagyd, hogy az is teljesen felolvadjon. A tojást és a tojássárgáját egy nagyobb tálban, gépi habverővel keverd habosra a barnacukorral egészen fehéredésig. Ezután öntsd hozzá a vajas olvasztott csokit és keverd simára. A köleslisztet egy külön tálban keverd össze a tápiókakeményítővel, majd szitáld a csokis masszához. Add hozzá a kókuszreszeléket is és keverd az egészet simára. 4 soufflé formát vajazz ki és szórd ki cukrozatlan kakaóporral, majd kanalazd bele a soufflé masszát és tedd a sütőbe 10 percre. Se több, se kevesebb! Az a jó, ha a külseje roppanós, de belül folyékony marad. Friss málnavelővel, vagy licsivel tálald és azonnal, forrón fogyaszd!

Az elkészítését megnézheted videón is itt!!

 

 

Címkék: ,