Epres-bazsalikomos mousse

Epres-bazsalikomos mousse

Nyomtatás

Hozzávalók: 

40 dkg friss eper
7 evőkanál barnacukor
50 ml víz
1/2 citrom leve
12 bazsalikomlevél
20 g zselatin granulátum
2 evőkanál mascarpone
2 dl habtejszín

A epret vágd apró darabkákra és tedd egy mélyebb lábosba. Add hozzá a barnacukrot és az 50ml vizet, majd tűzön pár percig forrald fel. Ha levetted a tűzről, facsard bele egy fél citrom levét, add hozzá a friss bazsalikomleveleket és botmixerrel turmixold le. Egy keverőtálba öntsd bele a habtejszínt, add hozzá a 2 evőkanál mascarponét és 10 g zselatin granulátumot. Gépi habverővel készíts belőle kemény habot/krémet. Ezután fokozatosan, óvatosan keverd hozzá a bazsalikomos eperpüré felét. Adagold kisebb üvegpoharakba a krémet és tedd a hűtőbe 2 órára. Ha megdermedt vedd ki őket a hűtőből, és a maradék eperpüréhez keverd a többi 10g zselatin granulátumot. ezt csorgatsd a dermedt eperhab tetejére kb. fél cm vastagságban. Tedd a hűtőbe további egy órára, amíg az eperzselé is megszilárdul a tetején. Friss eprerrel és bazsalikommal díszítheted. 

Az elkészítését megnézheted videón is itt!!

 

 

Címkék: ,