Epres cupcake

Gluténmentes epres-fehércsokis cupcake

Nyomtatás

Hozzávalók: 

2 egész tojás
6 evőkanál barnacukor
4 evőkanál kölesliszt
7 evőkanál rizsliszt
3 teáskanál utifűmaghéj
1 csomag gluténmentes sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg fehér csoki 
20 dkg eper (ebből a fele a krémhez kell)
1 dl étolaj
1,5 dl tej
1 dl habtejszín (a krémhez)
5 dkg vaj (a krémhez)
2 evőkanál porcukor (a krémhez)


A fehércsokit vágd apró darabkákra és friss epret is vágd kisebb darabokra. A tojásokat egy nagyobb tálba ütjük, hozzákeverjük a barnacukrot, a vaníliás cukrot. Ezután adjuk hozzá a liszteket, az utifűmaghéjat és a sütőport. Az egészet keverjük simára, majd keverjük hozzá az olajat és a tejet. Keverd bele a darabokra vágott fehércsokit és az eper felét. Kanalazd papírformákba és muffinformában, 160 fokon, 15 perc alatt sütsd készre. Vedd ki a sütőből és várd meg míg teljesen kihűl. Ezalatt készítsd el a krémet. A maradék epret egy kisebb lábasban forrald fel 1/2 dl vízzel és a 2 evőkanál porcukorral. Ha elkészült, botmixerrel turmixold le és hűtsd le. A habtejszínt gépi habverővel keverd habosra a vajjal majd keverd hozzá az eperpürét. Tedd fél órára a hűtőbe, majd kanalazd egy zacskóba és díszítsd vele a muffinokat. De ha csak leöntöd eperzselével a végeredmény ugyanolyan finom lesz!

Az elkészítését megnézheted videón is itt!

 

 

Címkék: ,