Epres őzgerinc

Gluténmentes epres őzgerinc sütemény

Nyomtatás

Hozzávalók: 

3 egész tojás
12 dkg olvasztott vaj vagy kókuszzsír 
3 evőkanál rizsliszt
2 evőkanál kölesliszt
4 evőkanál GMO mentes kukoricaliszt
1 csomag gluténmentes sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál porcukor
14-16 szem eper 


A tojásokat egy nagyobb tálba ütjük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Gépi habverővel habosra keverjük, majd a végén az olvaszott kókuszzsírt/vajat is hozzákeverjük. Egy másik tálban a liszteket összekeverjük a sütőporral és a krémhez szitáljuk. Közben óvatosan összekeverjük. Az őzgerinc sütőformát kivajazzuk vagy kikenjük a kókuszzsírral és kiszórjuk egy kevés rizsliszttel. Beleöntjük a tésztát. Az epreket vágd félbe és rakd sorba egymás mellé a tészta közepére. 170 fokon, 25-30 percig sütsd készre. Ha kihűlt szeleteld fel és megszórhatod porcukorral a tetejét.

 

Címkék: , , ,