Epres joghurthab torta

Gluténmentes epres joghurthab torta

Nyomtatás

Hozzávalók: 

2 egész tojás
6 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál kölesliszt
1 evőkanál tápiókaliszt
2 evőkanál GMO mentes kukoricaliszt
1/2 csomag gluténmentes sütőpor
2 dl natúr joghurt (ebből használhatsz laktózmentest is)
2 dl habtejszín (ebből használhatsz laktózmentest is)
40 dkg eper
1 csomag vaníliás cukor
20 g őrölt zselatin (2 kisebb csomag)

 

A tojásokat különválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. A tojás sárgájához adunk 2 evőkanál kristálycukrot és egy evőkanál meleg vizet, majd gépi habverővel világosra keverjük. A liszteket keverd össze a sütőporral és szitáld bele ebbe a masszába. Óvastosan keverd simára, majd apránként add hozzá a tojásfehérjehabot is. Kivajazott, kilisztezett tortaformába töltsd a tésztát és 180 fokon, 20 perc alatt sütsd készre. Vedd ki a sütőből, de hagyd a tortaformában kihűlni. Amíg hűl a piskótaalap, addig elkészítheted a joghurthabot. Az epret mosd meg és vágd kisebb darabokra (néhány szemet tegyél félre a díszítéshez) , tedd egy edénybe és adj hozzá 3 evőkanál vizet és a maradék 4 evőkanál kristálycukrot. Forrald fel az egészet egyszer, majd botmixerrel pürésítsd teljesen simára, a végén keverd hozzá az egy csomag vaníliás cukrot is. A habtejszínt verd kemény habbá és tedd félre. A joghurtba keverd bele a kihűlt eperpürét, majd apránként adagold hozzá a tejszínhabot is. Végül szitáld bele a zselatingranulátumot és egyenletesen keverd a krémbe. Öntsd a krémet a piskótaalapra és a tetejét egyenletesen simítsd el. Kenhetsz rá egy vékony réteg tejszínhabot is. A tetejét félbevágott eprekkel díszítsd és tedd legalább 4 órára a hűtőbe, hogy megszilárduljon. 

 

Címkék: , ,