Pillecukor torta

Tejszínes csokitorta pillecukorral

Nyomtatás

Hozzávalók: 

8 egész tojás
30 dkg étcsokoládé
10 evőkanál kölesliszt
10 evőkanál tápiókaliszt
2 evőkanál zöldbanánliszt
10 evőkanál GMO mentes kukoricaliszt
1 csomag gluténmentes sütőpor
20 dkg vaj vagy kókuszzsír olvasztva 
30 dkg porcukor
15 dkg kristálycukor
10 g őrölt zselatin (1 kisebb csomag)
400 ml habtejszín (ezt tökéletesen helyettesítheted növényi tejszínnel, a recepteben leírva melyikkel)
20 dkg torta étbevonó
1 csomag pillecukor (mi a Haribo pillecukrát használtuk, mert tartalmaz glutént, de mindig ellenőrizd a csomagolást mielőtt megveszed)
 

Egy fém tálban, gőz felett olvassz meg 20 dkg étcsokoládét. Várd meg míg kissé kihűl majd keverj hozzá 15 dkg porcukrot és az olvasztott vajat. Ezután egyesével add hozzá a tojások sárgáját és keverd habosra. A tojások fehérjéből és a kristálycukorból verj kemény habot. A liszteket egy külön tálban keverd össze a sütőporral és szitáld bele a csokis masszába apránként simára keverve. Ezután adagold hozzá a tojásfehérje habot is. Kivajazott és rizsliszttel kiszórt közepes tortaformába öntsd a tésztát és 150 fokon, 60 percig sütsd. Ha elkészült várd meg kihűl és szeleteld három egyenlő részre.Olvasztd meg a maradék 10 dkg étcsokit is és hagyd félig kihűlni. A habtejszínhez add hozzá a maradék 15 dkg porcukrot, az őrölt zselatint és gépi habverővel verd kemény habbá. Végül keverd hozzá a 10 dkg olvasztott étcsokit és töltsd meg a tortalapokat a tejszínes csokikrémmel. Az oldalára és a tetejére is jusson vékonyan. Ezután tedd a hűtőbe fél órára. Ezidő alatt olvasztd fel a tortabevonót is és ha torta lehűlt, öntsd a tetejére, hagyd, hogy az oldalán lecsurogjon a csokoládé. Amíg nem dermed meg teljesen szórd rá a pillecukrot, de díszítheted bármilyen gyümölccsel vagy marcipánnal stb. Végül tedd vissza a hűtőbe pár órára, hogy a tortabevonó csoki is megdermedjen. Ha teljesen tejfehérje és laktózmentes változatban szeretnéd elkészíteni ezt az édességet, akkor az olvasztott vajat helyettesítheted 1,5 dl étolajjal vagy olvasztott kókuszzsírral, a habtejszín esetében pedig használj növényi alapú habtejszínt. (Ez a fajta nemcsak laktóz, de tejfehérje mentes is: Meggle Creme Patisserie Decor with vegetable fat).

 

Címkék: , , ,